Menu

Ambachtsheerelaan 1, 3481 HJ Harmelen 06 – 26134481 info@limuco.nl

Waarom hout? - limuco.nl

700x400 hout

Natuurlijk opslag van CO2

Hout is een fascinerend product. Bij onjuiste toepassing kan het voor veel problemen zorgen. Houtrot in kozijnen `de takken groeien er nog aan` en “je mag elk jaar wel weer schilderen” was tot voor een aantal jaren te vaak te horen. In de strijd met kunststof kwam dit (lang niet altijd terecht) naar voren.

Echter hout maakt een geweldige come-back! Niet in de laatste plaats door de enorme productontwikkeling en de succesvolle overgang op watergedragen verf, maar vooral omdat men de voordelen van deze voor 100% hernieuwbare grondstof is gaan waarderen. Hout is zelfs op weg om de natuurlijke opslag van CO2 te worden. Plant maar bomen in plaats van een ondergrondse CO2- opslag onder Barendrecht.

700x400 houtbouw

Bouwmethode van de toekomst

Met weinig energie is hout (milieuveilig) op diverse methoden te modificeren waardoor houtrot definitief tot het verleden behoort. Hoe bedoel je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hiernaast is de houthandel en houtverwerkende industrie hard op weg om als vanzelfsprekendheid alleen duurzaam geteeld hout te verwerken. Belangrijke voorwaarde voor het succesvol toepassen van hout in de gevel is weten waar je mee bezig bent. Met de juiste uitvoering hoef je de kozijnen maar eens in de 10 jaar te schilderen.

Het is als geen discussie meer dat kozijnen een huis-leven lang meegaan. Houtskeletbouw en houtskeletbouwachtige bouwmethoden zijn bij uitstek geschikt voor woningen met hoge isolatiewaarden. Ook is deze methode bij uitstek geschikt voor prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden: de bouwmethode van de toekomst.