Menu

Ambachtsheerelaan 1, 3481 HJ Harmelen 06 – 26134481 info@limuco.nl

Investerings projecten - limuco.nl

400x200 expertise

Samenspel van materialen

Bij Expertise praat je over een breed werkveld. Houtskeletbouwelementen en KVT-kozijnen zijn niet meer alleen een stukje hout, maar een ingenieus samenspel van diverse materialen, verwerkt tot een stuk gevel. De gevel moet een aantal prestaties leveren die voldoen aan het bouwbesluit. De diverse materialen betreffen glas en beglazen, ventilatieroosters, (watergedragen) verf, (inbraakwerend) hang en sluitwerk, diverse folieen , isolatiematerialen en diverse soorten plaatmaterialen (waaronder (rabat) gevelddelen).

400x200 bouwoverleg

prestaties

Praat je over prestaties dan moet een gevelelement voldoen aan eisen van inbraakwerendheid, warmteisolatie, waterdichtheid, tochtdichtheid, geen condensatie of koudebruggen en sterkte en stijfheid.

 

Deze prestaties kunnen wij uitrekenen, met name voor de U- en Rc waarden, sterkte en stijfheid en condensatieberekeningen.

800x400 isolatie

Isolatiewaarde

Voor de komende jaren is isolatiewaarde een speerpunt. De EPC voor een woning gaat binnenkort omlaag naar 0,6, over een aantal jaren naar 0,4 en over 10 jaar zelfs naar 0. Dit zal een revolutie betekenen in de gevelbouw. Beter isolerende gevelelementen zijn een must. Rc=3,5 is niet genoeg, op korte termijn moeten we naar Rc = 4, 5 , 6 of zelfs nog hoger. Bij passiefhuiswoningen denken we zelfs aan waarden tot Rc = 10. Ik hoop van harte dat de timmerindustrie in staat is om hier een voorsprong op te bouwen. De kansen liggen er, ze moeten alleen opgepakt worden.

Limuco is in staat om voor u de volgende berekeningen uit te voeren:

  • U- en Rc waarden van kozijnen en houtskeletbouwelementen
  • EPC, ventilatie en daglichtberekeningen, met indien nodig de uitgebreide rekenmethode voor geveldelen. Hiermee zijn door nauwkeurige berekening te maken lagere EPC waarden mogelijk.
  • Sterkte en doorbuigingsberekeningen voor houten kozijnen en binnenspouwbladen